Paagisegude valmistamine
Paagisegu tegemise etapid
1. Vala pritsipaaki 1/2 -3/4 veekogusest (soov. üle +10 ºC)
2. Lülita segisti sisse
3. Vajadusel lisa veepehmendaja või vahuvastane aine
4. Lisa mineraalväetised, mikroelemendid (tahked)
5. Lisa tahke taimekaitsevahend (WG, WP, SG, SP)
6. Lisa vee baasil tehtud preparaadid (SC, CS, SL)
7. Lisa lahusti baasil tehtud preparaadid (SE, EW, EO, DC, OD, ME, EC)
8. Lisa ülejäänud vesi
9. Lisa lisa-ja abiained, sõltumata preparaadist
10. Valmis segu kasuta ära samal päeval!
Vajaliku töölahuse kontsentratsiooni arvutamine, %
Vee kareduse klass | mg CaCO3 | (mg-ekv/l)* | °DH (GER)** |
Väga pehme vesi | <100 | 0…1 | <5,6 |
Pehme vesi | 100-200 | 1…2 | 5,6-11,2 |
Mõõdukalt kare vesi | 200-350 | 2…4 | 11,2-19,6 |
Kare vesi | 350-550 | 4…6 | 19,6-30,8 |
Väga kare vesi | >550 | > 6 | >30,8 |
* Ühik mg-ekv/l tähendab kaltsiumi puhul 20 mg/l ja magneesiumi puhul 12 mg/l. Näiteks kui vees on 120 mg/l kaltsiumi ja 12 mg/l magneesiumi, siis on karedus 7 mg-ekv/l ja vesi on väga kare.
* 1 saksa kareduse kraad (1° DH) on karedus, mille põhjustab kaltsiumoksiid kontsentratsiooniga 10 mg/l (0,143 mmol/l)